Ritmische groep GV Stânfries met derde plaats op finale NK zeker van Ahoy

Opsterland-Ooststellingwerf - De ritmische groep van GV Stânfries uit Gorredijk is met een zaterdag behaalde derde plaats op de finale van het NK in Burgum, zeker van Ahoy. 

Zaterdag werd de finale van Nederland Ritmische Gymnastiek voor groepen CD niveau gehouden. GV Stânfries deed met vier oefeningen mee.

De hoepel-lint oefening van Stânfries 1 (Femke Vleeshouwer, Ilja Rozenberg, Marijke Meesters, Monique van deer Werf en Rianne de Jong) kwam niet geheel goed uit de verf; er werden een aantal foutjes gemaakt. Omdat de groepen allemaal flink aan elkaar gewaagd waren, bleken dit dure foutjes. De dames behaalden een vierde plaats en hiermee is deelname aan het NK 2017 Fantastic Gymnastics nog niet helemaal zeker. Ook de knotsoefening, waarmee de dames een vijfde plaats behaalden, kan wellicht nog naar Ahoy maar dat is op dit moment nog niet bekend.

Stânfries 2 (Hilde Koopmans, Amber Engel, Femke Vleeshouwer, Ilja Rozenberg, Trijntje de Vries) moest de oefeningen vorige week nog aanpassen in verband met een blessure van Larissa van der Woude, Trijntje moest haar plaats innemen. De dames startten met de knotsoefening, die naar wens verliep, ze behaalden hiermee een keurig derde plaats en verdienden hiermee deelname aan het NK in Ahoy. De baloefening van de dames verliep vlekkeloos. Dat ritmisch een jurysport is, bleek uit de zeer teleurstellende score die hen toegekend werd. Hiermee werden ze ‘slechts’ zesde en daarmee is deelname in Ahoy dan ook vrijwel uitgesloten.

GV Stânfries zal op 18 juni dus zeker met een knotsoefening van Stânfries 2 in Ahoy deelnemen, maar wellicht dat Stânfries 1 ook nog mee mag doen met de beide oefeningen.

Friese kampioenschappen wedstrijdgroep 3

Zaterdag werden de Friese kampioenschappen voor wedstrijdgroep 3 gehouden. Esther Zwart en Anouska van de Witte plaatsen zich middels twee plaatsingswedstrijden voor deze finale. In de tweede ronde kwam Ester in actie. Met een nette start op brug en goede sprong gingen de balk en de vloer iets minder. Ze eindigde op een 14e plaats. In de laatste ronde was het de beurt aan Anouska. Ze turnde zeer stabiel en liet nette oefeningen zien. Ze eindigde op een zeer verdienstelijke 7e plaats.