Kleinkunst met Gloed te gast in theater Le Brocope

Opsterland-Ooststellingwerf - Kleinkunst in theater Le Brocope op zaterdag 3 juni om 20.15 uur, met de groep Gloed. 

Nederlandstalige kleinkunst , eigen composities en soms ook eigen teksten, dat is Gloed. De groep maakt vooral gebruik van het werk van bekende en onbekende dichters en tekstschrijvers. Gerard Veltrop - gitarist en componist van Gloed – laat zich onder andere inspireren door het werk van: Judith Herzberg, Jan Hanloo, Shel Silverstein, Marinus van der Werf, Leendert Witvliet, Gerard Nijenhuis, Mariken van de Bovenkamp en liedjesschrijver Peter van Rooij.

Wat Gloed bindt is de passie voor taal en muziek. De groep speelt al ruim tien jaar samen en uit reacties van het publiek lijkt dat de kracht van Gloed schuilt in de vrolijke en tegelijkertijd intieme sfeer die zij – zonder veel opsmuk - weten te creëren. Zij delen tijdens concerten met het publiek ervaringen en anekdotes die te maken hebben met het ontstaan of de oorsprong van een lied. Over toevallige ontmoetingen of gebeurtenissen. Ieder lied heeft zijn eigen verhaal. 

De liedjes van Gloed spreken tot de verbeelding; ze laten het publiek lachen en wegdromen. De muziek vormt een boeiend kleurenpalet: aanstekelijke ritmes en meeslepende melodieën. Belangrijk voor de muzikanten is de balans tussen ingetogenheid en dynamiek, melancholie en kinderlijke speelsheid. Mooie, poëtische teksten en meeslepende, gevarieerde muziek die tot de verbeelding spreekt en vol zit met vol passie, daar gaat het om bij een concert van Gloed.

Reserveren via info@lebrocope.nlwww.lebrocope.nl/programma