Simon Weima geslaagd voor 4e dan shotokan karate

Drachten - HARDERWIJK - Simon Weima van karate do Satsumadori in Drachten is zondag geslaagd voor zijn 4e dan shotokan karate, bij de landelijke dangraad examens van de karate do bond Nederland in Harderwijk.

Afgelopen zondag heeft Simon Weima examen afgelegd voor de 4e dan shotokan karate. Shotokan karate kenmerkt zich in snelle, harde technieken gepaard met diepe standen. Samen met zijn examenpartners Ruben heijs en Sjoerd de Haan (trainer/leraar) demonstreerde Simon diverse gevechtssituaties, waaronder diverse aanvallen tegen een stok, mes verdedigen en diverse pak aanvallen waaruit Simon zich moest verdedigen. Ook moest Simon meerdere kata's (schijngevecht) demonstreren als individu en een van deze kata moet in realistisch gevecht met patners worden uitgelegd in een reëel gevecht. Deze vorm heet bunkai, wat staat voor uitleg/applicatie.
Simon heeft in de voorbereidingen er alles aan gedaan om zover te komen, dagelijks trainen, en dat was ook te zien op dit examen. Hij slaagde dik verdiend voor zijn 4e dan shotokan karate.