Met Pinksteren genieten van de Kunstroute Ooststellingwerf

Opsterland-Ooststellingwerf - Met Pinksteren staan de deuren van de Kunstenaars in Ooststellingwerf weer wagenwijd open, vanaf zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Ook dit jaar een gevarieerde Kunstroute door het mooie Ooststellingwerf langs de Tjonger en de Lende, langs bos en hei. Een tocht (hopelijk) in de lentezon, in combinatie met een persoonlijke en warm ontvangst bij de zestien locaties en zeventien deelnemers,  met zeer gevarieerd werk, is een mooie invulling voor de Pinksterdagen.

Zin in een break? Bij Nora de Klein in Appelscha is een theetuin ingericht met heerlijke taart.

Maar ook op bij de andere locaties is heel wat te beleven: live muziek bij Alice Buis, koeien aaien in Nijeberkoop en een kijkje achter het weefgetouw bij het weefcollectief Fryslân in Oosterwolde. Of in Makkinga bij Silver &Stone in de prachtig oude boerderij is het genieten van de locatie en van de mooie sieraden in edelmetaal. Nijeberkoop: drie locaties

In het kleinste dorp van Ooststellingwerf,  in Nijeberkoop,  zijn maar liefst drie locaties. Atelier Nijewende van Jitske en Jaap Azier deden al eerder mee. Jitske volgde een opleiding aan de vrije kunst academie in Den Haag. Ze maakt verstilde beelden van klei die daarna in brons worden gegoten en in Nijeberkoop worden afgewerkt. Nieuw zijn ‘Natuurlijk Margreet’ en ‘Friesgoed’ op nummer 3&5 op de Bovenweg. Margreet de Vries volgde een opleiding in Assen en maakt verhalend werk van textiel, kleurrijk en sprankelend, zoals ze zelf ook is. Ze wil haar inzichten en vergezichten graag delen met anderen. ‘Friesgoed’ is een creatieve brûsplak, die ruimte biedt aan kunst en producten die met aandacht zijn gemaakt en een verbondenheid hebben met Friesland. Het werk van Liduin van Noord en Janou Sipsma is er te zien.

Bij het weefcollectief ziet u dat ze met de tijd mee gaan, het aantal weefgetouwen breidt zich steeds verder uit.  Er is zelfs een weefgetouw met PC er bovenop, deze hebben ze kunnen aanschaffen met behulp van een subsidie. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs tijdens de kunstroute,  er zijn enthousiaste weefsters die erover kunnen vertellen en het demonstreren. Appelscha: vijf locaties

In Appelscha maar liefst vijf locaties dit jaar, het huis en de tuin van Saber Mikael staat weer open voor publiek en ook bij Jeanette Jipping  staat de deur open. Jeanette volgde haar opleiding aan de klassieke academie voor schilderkunst; water, ruimte, kleur, licht, lucht en stilte zijn de steekwoorden in haar schilderwerk. Ook bij Riemsoord hangt er divers werk van verschillende deelnemers van het atelier Klokhuis. De dames van kunst collectief ‘de Appelschaere’ zijn voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen, ook dit jaar.

Richting Fochteloerveen komt u langs Stichting Nobilis met een unieke collectie aan prentkunst. In de tuin bij de wol studio Fochteloo het inspirerende werk van de cursisten van Anneke Hagen.

Kunstroute kaarten zijn te downloaden via de site www.kunstwerf.com