Max Steg uit Oosterwolde finalist verhalencompetitie 2017

Opsterland-Ooststellingwerf - Max Steg uit Oosterwolde is één van de finalisten van de verhalencompetitie georganiseerd door Randstad en Van Dijk Educatie.

De taalvaardigheid van middelbare scholieren gaat achteruit. Scholieren schrijven steeds minder door de digitalisering, teksten worden automatisch op spelling gecontroleerd en de interesses van deze groep veranderden. Randstad heeft samen met Van Dijk Educatie scholieren gevraagd om met pen en papier op te schrijven wie ze nou eigenlijk zijn en wat hen bijzonder maakt. In totaal namen 140 scholieren deel, de winnaars worden op woensdag 31 mei bekendgemaakt op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen.
Schrijftalent ontwikkelen
Randstad wil leerlingen met het programma #wordenwiejebent stimuleren hun schrijftalent verder te ontwikkelen én na te denken over hun toekomst na en buiten school. Als leerlingen in staat zijn te vertellen wie ze zijn, wat hun talenten zijn en wat hun zo bijzonder maakt, gaat dat ze in de toekomst helpen op de arbeidsmarkt. Randstad wil met deze verhalencompetitie scholieren uitdagen om hierover na te denken en dat te verwoorden door het op te schrijven, in de vorm van een verhaal.
Ipad winnen
De 15-jarige Max dingt mee naar de hoofdprijs, die op 31 mei wordt uitgereikt door de jury, bestaande uit bekende schrijver Eva Burgers en dagvoorzitter Oscar Kocken. Zij bepalen welk verhaal het meest inspirerend is en wie naar huis gaat met een Ipad én toetsenbord. Max vergelijkt de maatschappij met een bos. We lijken vanaf de buitenkant allemaal een geheel, maar de één wilt bij de middenmoot horen, de ander wilt met zijn takken erboven uit steken. Dat is Max zijn doel in het leven. Zichzelf afscheiden van de middenmoot en bereiken wat er te bereiken valt. Max zit op het Stellingwerf college in VWO 4.