Blotevoetenpad bij Buitencentrum Drents-Friese Wold opgeknapt

Opsterland-Ooststellingwerf - Dankzij een crowdfundingcampagne van het Buitenfonds kunnen bezoekers van Nationaal Park Drents-Friese Wold veilig gebruik blijven maken van het Blotevoetenpad.

Op woensdag 14 juni wordt een cheque van 7.936,60 euro overhandigd aan de boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Met dit geld is het Blotevoetenpad volledig opgeknapt. Kinderen van de BSO van kinderopvang voor Dag en Dou uit Appelscha mogen samen met de aanwezigen het vernieuwde Blotevoetenpad beleven. Buitenfonds

Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is. Boswachter Wenda Kloen vertelt: ,,Het blotevoetenpad bestaat al enkele jaren en is erg populair met jaarlijks ongeveer 6.000 bezoekers die deze unieke beleving ervaren. Dat komt mede doordat we de bijdrage voor bezoekers laag houden, ze betalen €2,50 per persoon. Maar een investering in duurzaam hout was hard nodig en dat geld was er niet. Dankzij het Buitenfonds en vele vrijwilligers zijn alle houten onderdelen vervangen en is er een ruime voetenwasplaats aangelegd.”

 Lokale hulp

De donaties aan het Buitenfonds zijn gedaan door de provincie Drenthe en het Regionaal Landschap Drents Friese Grenssteek, Run Forest Run, Univé Dichtbij, RCN Vakantiepark de Roggeberg en verschillende particuliere donateurs.