Informatiemarkt ‘Ontdek en leer in Waskemeer’

WASKEMEER - Voor het eerst wordt er dit jaar een informatiemarkt gehouden voor ouders, toekomstige ouders en kinderen. Onder de naam ‘Ontdek en leer in Waskemeer’ werken verschillende partijen die zich bezig houden met het welzijn van kinderen samen, om ouders en kinderen op één plek de informatie te bieden die zij zoeken. De markt vindt plaats op vrijdag 16 juni in MFC de Boekebeam en is van 11.00 tot 13.00 uur.

Ouders en lokale instanties hebben deze markt samen bedacht en georganiseerd. De reden hiervoor was simpel: er zijn veel kindvoorzieningen in en rond Waskemeer, die nu stuk voor stuk kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Van de verloskundigenpraktijk tot aan de sportverenigingen en het Voortgezet Onderwijs, ouders kunnen nu op één plek alle informatie krijgen.

In MFA De Boekebeam worden kramen opgesteld met informatie en zijn er tal van activiteiten zodat bezoekers ervaren hoe er (samen) gewerkt wordt door de verschillende kindvoorzieningen. Er is voldoende ruimte voor een persoonlijk gesprek en de kinderen gaan zelf ook de activiteiten demonstreren.

Leerlingen van het CSG Liudger gaan voorlezen, kinderen van CBS De Paadwizer krijgen op dat moment hun talentlessen en ook de peuters komenin de peuterspeelzaal volop in actie. Naast koffie, thee, ranja en wat lekkers, zullen de leerlingen van CSG Liudger als lunch voor iedereen een heerlijke tosti klaarmaken. Voor de kids staat er een springkussen klaar.

Het is de bedoeling om hier een jaarlijks terugkerend event van te maken. Volgend jaar worden er bij voldoende succes nog meer standhouders uitgenodigd.

Deelnemende partijen:

‘De Vroedschap’ verloskundigen

Gastouderbureau ‘Silke’

Scala peuterspeelgroep/stapprojecten

Bibliotheek Zuidoost Fryslân

CBS De Paadwizer

CSG Liudger Waskemeer

SVW Waskemeer, volleybalvereniging

VV Waskemeer, voetbalvereniging

Gymnastiek sportvereniging Waskemeer