Bond van IJsclubs Ooststellingwerf 75 jaar: fietstocht

OOSTERWOLDE - De Bond van IJsclubs Ooststellingwerf werd op 24 januari 1942 in Oosterwolde opgericht. Het 75 jarig jubileum werd in maart gevierd met een receptie, waarbij tal van (oud) kampioenen en oud-bestuursleden aanwezig waren. Ter gelegenheid van het jubileum wordt er nu ook nog een fietstocht georganiseert, die zal worden gehouden op zaterdag 17 juni 2017.

De fietstocht voert langs de ijsbanen in de gemeente Ooststellingwerf. In alle dorpen kan bij de ijsbaan van 9.00 tot 11.00 uur worden gestart. De eindtijd van de fietstocht is 16.00 uur. Er zijn drie routes, de volledige route langs alle ijsbanen heeft een afstand van 85 kilometer. Daarnaast zijn er nog twee kortere routes: een zuidelijke route van 52 kilometer en een noordelijke van 58 kilometer.

Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. De startkaarten zijn verkrijgbaar bij de ijsbanen. De routes zijn gepijld. Een startkaart is tevens een lotnummer.In iedere startplaats wordt een heerlijke taart verloot. De uitslag van de verlotingwordt via de website www.bondijsclubsoostwerf.nl bekend gemaakt.

Bij de ijsbanen is gelegenheid tot het drinken van koffie, thee of fris, een aantal ijsbanen organiseert een activiteit. Meer info op www.bondijsclubsoostwerf.nl.