TU Eindhoven en Jan Terlouw op Emotiondag

APPELSCHA - Naast de vele grote namen zoals Tesla, BMW, Mercedes en VW, die allemaal hun nieuwste elektrische auto’s op de Emotiondag komen laten zien, heeft de organisatie ook een wereldkampioen weten te strikken. TU Eindhoven, die met hun zonneauto ‘Stella Lux’ in de Outback van Australië de World Solar Challenge, zal aanwezig zijn tijdens de Emtiondag.

TU Eindhoven wil de bezoeker van de Emotiondag, die in het teken staat van elektronisch vervoer, laten meegenieten van de Nederlandse vooroplopende technieken. De jeugd kan in gesprek gaan met studenten en docenten, bijvoorbeeld over mogelijkheden voor een studie.

De snelste zonneauto van 2015 zal een paar rondjes rijden over de Boerestreek, waar het meeste die dag gebeurt. Ook neemt de TU Eindhoven de elektrische motor Storm Wave mee, die in tachtig dagen de hele wereld over reed.

Zelf rijden

De Emotiondag op 1 juli staat in het teken van verschillende soorten elektrisch vervoer en vooral het beleven ervan. Zo kan iedereen zich vermaken op tal van soorten elektrisch vervoer, zoals bijna alle soorten elektrische auto’s, karts, motoren en scooters. Voor mensen met een beperking zijn er elektrische scootmobielen te vinden. ,,Ook zullen er e-bikes te vinden zijn, waar eveneens een parcours voor wordt uitgezet”, zegt Roeland Harten, medeorganisator van de Emotiondag. ,,Ook DroneHup GAE van Airport Eelde is aanwezig’. Het wordt een prachtige dag, waarop van alles mogelijk is voor jong en oud.”

Sprekers

Tijdens de dag zullen er verschillende sprekers aanwezig zijn, waaronder: Roel Swierenga (Hansa Green Tour), Jan Terlouw (schrijver en ex-politicus), Jan Vos (politicus), Henk Brink (provincie Drenthe) en Vincent Everts (trendwatcher).

Tot slot wordt er in de Compagnonsvaart de Solar Challenge gehouden onder 24 scholen uit Nederland. Tijdens deze strijd gaat het erom welke boot het het langs volhoudt op zonne energie. ,,We hopen voor dit losstaande evenement op veel zon. Dan kunnen de bootjes op volle snelheid door de vaart scheuren”, zegt Harten.

Het bezoeken van het evenement is gratis. check voor meer info: www.emotiondag.nl.