Tijd voor Simmerdeis

DRACHTEN - Het is komende donderdag 22, vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni weer tijd voor Simmerdeis. Vier dagen lang geniet jong en oud in Drachten van muziek en theater. Benieuwd wat men dit jaar voor leuks kan verwachten? Van straattheater, regionaal en landelijk talent tot verbazingwekkende muziekoptredens. Simmerdeis weet weer te verrassen, gegarandeerd. Een greep uit het bomvolle programma:

Donderdag 22 juni

Op donderdagavond start Simmerdeis met muziek bij de mainstage en de vijverbar. De voorstelling Koning van het Grasland(elke dag te zien) is te zien op locatie bij Biologische Melkveehouderij Obio. Bij de vijverbar speelt deNederlandstalige band Plunder, afkomstig uit Leeuwarden, feestelijke folkmuziek. Om 20.00 uur staat Hollow Men op de mainstage. Het geluid van Hollow Men wordt vaak vergeleken met dat van Coldplay, Muse en BiffyClyro. De jonge en gedreven muzikanten van True Jord brengen daarna heerlijke singer/songwriter liedjes.

Vrijdag 23 juni

Vanaf vrijdag zijn er in het Slingepark elke dag een zweefmolen, waterballen en beeldende kunst te vinden.Stage2be is vanaf vrijdag dé plek voor jong (regionaal) talent, met op vrijdag o.a. het Friese duo Old Skool en een dansvoorstelling van ArtEZ. Deeerste van totaal die keerOld gangsters never dievan Younggangsters is te zien en ontdek om 22.00 uureen prachtig schouwspel op het water van de vuurmeesters. Om 21.30 uur staat SMIB op de mainstage. Daarna zijn de mannen van Orange Skyline aan de beurt met een nieuwe,verrassende sound.

Zaterdag 24 juni

Spot de sleepwalkers van Cie Des Quidams in het centrum en wandel rond 15.00 uur met de reuzen mee richting het Simmerdeis terrein. Een serie aan bands betreden vanaf 19.00 uur stage2b. Ontdek hier akoestische power, symfonische rocksongs en een sexy saxofoon, scheurend rockorgel en psychedelische gitaarsounds. Verder is de reis van een verseRenault 4 tot een reutelende oldtimer te volgen in de gelijknamige voorstelling van Illustere Figuren en is de kindervoorstelling Aangewaaid van CiesQueezz te zien op zaterdag. Vanaf 21.00 uur staat onder andere Rondé op de mainstage.

Zondag 25 juni

Op de Simmersnein, dé familie-doe-dag van Simmerdeis, komt jong en oud van alles tegen. Het Slingepark is gevuld met dansgroepen, muzikanten en theatrale activiteiten. Ook zijn er dansworkshops, knutselactiviteiten en spelletjes.In de vijverbar kan men genieten van de Friestale liedjes van Marcel Smit en band, onder het genot van lekkere tapas. Noordpool Troupe is vanaf 17.30 uur te vinden op de mainstage en Van der laan en Woe maken dit muzikale feestje compleet. Simmerdeis wordt feestelijk afgeslopen metVrienden van Simmerdeis.

Simmerdeis Nacht Koorts

Het állerlaatste dansje en drankje kan op de donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 23.00 uur in Theatercafé Hopper gedaan worden, meteen nachtprogramma door dj Marc van Formation Drachten.

Bekijk het gehele Simmerdeis programma op www.Simmerdeis.nl of op de website van de Drachtster Courant en de Woudklank.