Kidsrun nieuw tijdens Loop Terwispel

TERWSIPEL - De vierde editie van recreatie Loop Terwispel wordt zondag gelopen. Nieuw dit jaar is de kidsrun van een halve mijl voor de allerjongsten, de basisschooljeugd tot en met groep 4. Zij mogen samen met een begeleider het parcours afleggen.

Voor de oudere basisschooljeugd is er de kidsrun van één mijl. Verder is er de vier mijl en de tien kilometer. De schooljeugd komt goed voorbereid aan de start. Op 20 en 27 juni hebben zij loopclinics gevolgd, verzorgd door de buurtsportcoaches van Opsterland.

Voor de lopers van de kidsrun is deelname gratis. Om 11.00 uur klinkt het startschot van de halve mijl, 20 minuten later vertrekt de oudere basisschooljeugd voor de mijl. De bikkels van de tien kilometer worden om 12.00 uur weggeschoten, om 12.20 uur gevolgd door de vier mijllopers. Deze renners worden tien minuten voor de start in het startvak verwacht.

Inschrijving bij voorkeur via www.mijninschrijving.nl, maar het kan ook nog op de dag zelf bij de start. De startkosten zijn dan iets hoger. Voor de schooljeugd is deelname gratis, inschrijven is echter verplicht. Start en inschrijving bij Us Doarpshûs,Smidte 24 A. Hier zijn ook kleed- en doucheruimtes en na de finish kunnen de lopers en hun fans daar nog even nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje.

Verdere info over de loop en de inschrijving is te vinden op www. loopterwispel.nl