Zinderende zomerexpositie Kunstwerf opent in stromende regen

Opsterland-Ooststellingwerf - In de stromende regen is zaterdag de expositie een ‘zinderende zomer’, een initiatief van Kunstwerf Oosterwolde van start gegaan. Maar liefst zestien winkeliers hebben hun etalage beschikbaar gesteld en 25 amateurkunstenaars exposeren hun werk.

Elke etalage heeft zijn eigen stijl en karakter, door de kunst moet juist dat worden versterkt, soms met een knipoog. ,,Zoals bijvoorbeeld bij the Blitz daar staat het werk van Theo Punter, een mooi klein werkje van een zeilboot. Eerst dachten we het te hangen voor een ‘sale’ actie, maar bij the Blitz zagen we het bankje en de kleding, het sluit leuk bij elkaar aan”, aldus Marijke Cronenberg, de vrijwilligster die het mee heeft helpen organiseren. Bij Juwelier Simon het ingetogen werk van Corrie Los, zij is boekbindster.  ,,Het boek heeft voor mij een fascinerende vorm. De inhoud is belangrijk ,maar vooral ook de buitenkant vind ik interessant. Mede door het volgen van allerlei cursussen houd ik mij al heel wat jaren bezig met het ambacht handboekbinden", aldus Corrie.  Zij is ook één van de deelnemers van Magnificent Seven, het is een initiatief van de Vereniging van Handboekbinden om Nederlanders en Belgen meer met elkaar in contact te laten komen en ideeën uit te wisselen.

In de Hema en tapijtcentrum Oosterwolde heeft het Kunstcollectief de Appelschaere gezorgd voor een zinderende zomer uitstraling. Maarten Vink van de Hema: ,,Leuk initiatief, mooi dat verschillende mensen met verschillende achtergronden en interesses samen komen."

Fred Heyne heeft zijn werk in de etalage van Cashy fashion, het is heel goed op elkaar afgestemd. Voorafgaand aan het inrichten is hij wezen kijken en overleggen en heeft speciaal voor deze etalage werk uitgezocht. Fred woont en werkt uit Waskemeer, hij is geboren in 1947 te Buitzorg (voormalig Nederlands-Indië). De materialen die hij gebruikt zijn: glas, zand, knopen, ijzerdraad en steen.

Zo heeft elke etalage haar eigen gezicht. Ria van den Berg heeft naast ruimte in de etalage ook ruimte in de winkel gekregen. Janneke de Vries en Loes Ree hun werk is te zien bij Trambaan 8, totaal verschillend werk maar juist leuk om te zien dat er zoveel diversiteit is.

Wat ook leuk is dat cursisten meedoen van kunstenaars die lessen geven in Ooststellingwerf.  Zo zijn er sieraden te zien van de cursisten van  Margriet Moerenhout, beeldhouwwerk van cursisten van Saber Mikael en schilderwerk van cursisten van Anneke Hagen en Alice Buis.

Het werk in de verschillende etalages is te zien tot eind juli. Stichting Kunstwerf is blij met zowel het enthousiasme van de winkeliers als de deelnemers.