Nestkastjes timmeren in Earnewâld

EARNEWÂLD - In natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen wordt donderdag 27 december van 10.30 – 12.00 uur de stoere jeugdexcursie nestkastjes timmeren gehouden.

Dat wordt genieten van volop natuurplezier onder leiding van de enthousiaste jeugdleiders Anne Jan Schaper en Pieter Visser. Aanmelden kan tot uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/nestkastjes-27dec of 0511 – 53 96 18.

Help de natuur op een leuke en leerzame manier

Veel vogels broeden onder dakpannen van huizen of in holtes van dode bomen. Soms is een eigen stekje bemachtigen best moeilijk voor ze. Daarom worden ze geholpen via de excursie. Wie 8 jaar of ouder is, is welkom bij de jeugdactiviteit nestkastjes timmeren. Ouders en/of minder handige klussers zijn ook van harte welkom.

De activiteit vindt plaats in het bezoekerscentrum gelegen aan Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is een prachtig groot natuurgebied dat tussen Drachten, Heerenveen en Leeuwarden ligt. Bij mooi weer neemt de natuurgids de kinderen eerst mee op vogelexcursie, waarna ze los gaan met het timmeren van het nestkastje.

Leuk om te weten is dat na afloop iedereen ook een eigen waarnemingsformulier meekrijgt. Hierop kan worden aangekruist welke vogels in het nestkastje komen. Hang deze op een veilige plek en help zo de koolmeesjes, roodborstjes en andere vogels aan een plek om te broeden. Wie weet woont er na een tijdje wel een heel vogelgezin.