Spijkerpakkenband derde op World Music Contest

Opsterland-Ooststellingwerf - Brassband de Spijkerpakkenband sleepte zaterdag in het Limburgse Kerkrade een podiumplaats in de wacht tijdens de wereldkampioenschappen.

De ‘Spikers’ onder leiding van Erik Janssen behaalde in een veld van elf brassbands uit meerdere verschillende landen de derde plaats. De jury beloonde de band die iedere vrijdagavond repeteert in Gorredijk met gemiddeld 92,50 punten. In de afgelopen maanden werd er in het ‘Spikerplak’ in Gorredijk door de leden van de Spijkerpakkenband hard geoefend op het WMC-programma.
Voorzitter Thies Nicolai kijkt met veel plezier terug op het afgelopen weekend. ,,Het allerliefst hadden we natuurlijk gewonnen, maar een derde plek op een wereldkampioenschap in deze divisie is natuurlijk ook fantastisch. We zijn enorm trots op het hoge aantal punten dat we hebben behaald, maar ook op de manier waarop we ons hebben voorbereid op dit evenement. De band is opnieuw gegroeid en het plezier en de saamhorigheid in de afgelopen maanden stemmen hoopvol voor de toekomst. Daarnaast mogen we ook trots zijn op het niveau van de eerste divisie in Nederland, want ook de nummers één en twee op dit WK kwam uit Nederland. Onze felicitaties gaan daarom ook uit naar de winnaar Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg en ‘runner-up’ Pro Rege uit Heerenveen, die beiden een prachtige prestatie neerzetten.”
Nicolai vervolgt: ,,Wij gaan ons nu voorbereiden op een concertreis naar Frankrijk over twee weken en in oktober wachten alweer de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht. We gaan daar voor het eerst meedoen in de Kampioensdivisie. Dat gaat spannend worden, maar we kijken er al enorm naar uit!”