TV-serie Allemaal Familie volgt familie Rinsma uit Gorredijk

Opsterland-Ooststellingwerf - Familie Rinsma van Rinsma Fashion uit Gorredijk is één van de families die vanaf half augustus te zien zal zijn in de veelgeprezen tv-serie Allemaal Familie op NPO1.

Deze dagelijkse zomerserie over lief en leed in bijzondere familiebedrijven krijgt een derde seizoen bij de NPO, en zal vanaf medio augustus zelfs dagelijks zijn te zien. In het programma staan families centraal die vaak al decennia, en soms al vele generaties lang, lief en leed delen in een bijzonder bedrijf dat ze samen hebben opgebouwd. De familie Rinsma, van Rinsma Fashion uit Gorredijk, mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Klanten reizen gemiddeld drie kwartier om bij Rinsma te komen shoppen dus wie hier binnenloopt wordt volledig in de watten gelegd. Het succesvolle bedrijf wordt geleid door Gerk Jan Rinsma, de vierde generatie Rinsma die aan het roer staat. De twee oudste kinderen, Sake en Anna, werken al volop mee in het bedrijf. Maar er kan er maar één uiteindelijk het bedrijf overnemen. Wordt Anna, de oudste, de eerste vrouw die Rinsma gaat leiden? Of is het toch de jongere Sake die het stokje overneemt? Bekende en onbekende families  De afleveringen worden gepresenteerd door zakentycoon en voorzitter van de Stichting Familie Onderneming John Fentener van Vlissingen. Deze stichting reikt elk jaar een prestigieuze Award uit voor het best presterende Nederlandse familiebedrijf. Dit jaar zet NPO1 elke dag drie bekende en onbekende families in het zonnetje. TV-makers van WNL portretteren de familieleden gedurende een etmaal in hun drukke en vaak bijzondere leven. De familiereeks wordt uitgezonden op de plek van Tijd voor Max.

 ,,Families vormen een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie”, zegt WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. ,,Ons land kent ruim 260.000 familiebedrijven. Ze zijn goed voor de helft van alle banen in onze economie. De serie biedt een inkijkje in echt zeer uiteenlopende werelden.” Vanaf maandag 21 augustus De serie Allemaal Familie is nu al iedere werkdag te zien met de beste verhalen uit eerdere seizoenen. Vanaf maandag 21 augustus volgen tien splinternieuwe dagelijkse afleveringen. WNL Allemaal Familie: vanaf 14 augustus tot en met 18 augustus om 16.20 uur, vanaf 21 augustus tot en met 1 september iedere dag om 17.10 uur op NPO1. Het portret van de familie Rinsma is op dinsdag 29 augustus te zien.