Fries Palomino viertal Nederlands kampioen Z dressuur

Opsterland-Ooststellingwerf - Op de Nederlandse Kampioenschappen (Hippiade) voor pony’s is een Fries Palomino viertal, onder leiding van Jolien ten Hoor uit Waskemeer, Nederlands Kampioen Z dressuur geworden. 

Voor Friesland kwam team Goud4Goud uit, een viertal van gouden pony’s die gingen voor goud op het NK. Zolang bekend bij de KNHS regio Friesland is nog nooit eerder in de geschiedenis een pony Z viertal Nederlands Kampioen geworden. Voor Friesland dus een unieke prestatie.
Het Z viertal is in het voorjaar begonnen met de trainingen onder leiding van Jolien ten Hoor uit Waskemeer. Het team is regionaal samengesteld, dat wil zeggen dat de amazones uitkomen voor verschillende Friese ponyclubs. | Samenstelling team: Ava Krause met Golden Legend (Haule), Esther Postmus met Jonker’s Jort (Ee), Nienke Wulff met Yellow Boy (Oranjewoud), Amee ten Hoor met Young Winsome’s Frappant (Waskemeer) en Commandant Jolien ten Hoor.
Dit unieke Palomino viertal is al veel gevraagd voor shows op concoursen en bijvoorbeeld de Noorderlijke ruiter Inspiratiedag. Alle wedstrijden zijn winnend afgesloten. Op het NK scoorde het team 72.83 procent, waarmee ze 5 % hoger scoorden dan de nummer twee.