Gordykster Dagen met kroegentocht, koopzondag en Goarretocht

Opsterland-Ooststellingwerf - Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september worden de Gordykster Dagen gehouden, er staat van alles op het programma.

Vrijdag 1 september is er vanaf 21.00 uur een gezellige kroegentocht met live muziek. Er zou 's middags ook een Foodfestival plaatsvinden, maar daarvoor was helaas te weinig animo. Zaterdag 2 september zijn er van 12.00 tot 17.00 uur diverse workshops en clinics, gegeven door de sportverenigingen van Gorredijk en omstreken met daarnaast extra activiteiten voor kinderen zoals aquaballen. Zondag 3 september is het van 1200 tot 17.00 uur koopzondag met een restantenmarkt met meer dan 40 kramen en live muziek. Goarretocht  Zondag 3 september wordt De Goarretocht gehouden. Dit is een gevarieerde familiefietstocht van circa 45 kilometer over fietspaden en fietsvriendelijke wegen, om te genieten van bos, fraaie uitzichten en waterpartijen.  Onderweg zijn er voldoende plekjes voor een rustpauze. De tocht is geschikt voor jong en oud, langzaam en snel. De route is geheel gepijld en er zijn routebeschrijvingen beschikbaar.
Kijk voor meer informatie en gps bestand op fietsturfroutegorredijk.nl Bij de start vanuit Sportcentrum Kortezwaag is voldoende parkeergelegenheid. Starttijd tussen 10.00 uur en 14.00 uur.