Lintjo start de competitie met verlies 

Opsterland-Ooststellingwerf -  Het eerste team van Lintjo uit Oldeberkoop reisde zaterdag af naar Kollum om tegen Invicta de eerste competitiewedstrijd te spelen.

Aafje Hijlkema zette door een afstander het eerste punt op het scorebord, waarna Invicta twee keer wist te scoren. Jacco Wouda trok de stand weer gelijk met een uitstarter en Aafje Hijlkema zorgde voor een voorsprong met een kleine kans. Invicta maakte weer de gelijkmaker waarop Ramona Bellinga scoorde met een afstander, maar weer wist Invicta twee keer achtereen te scoren. Marc de Boer verdiende met een aanvallende actie een strafworp die Aafje Hijlkema verzilverde waardoor de stand wederom gelijk was. Ook Invicta benutte een strafworp, waarna Maco den Ouden door middel van een kleine kans ervoor zorgde dat de teams met een 6-6 tussenstand de kleedkamers opzochten. Werken aan scherpte

Het was Invicta die na de rust scherp van start ging en twee punten voorsprong pakte, waarna Lintjo het erg lastig kreeg. Jacco Wouda zorgde er met een afstander voor dat de achterstand nog maar één punt bedroeg, maar meteen daarna scoorde Invicta weer. Sybrit Pen antwoordde hierop door een vrije bal te benutten, zodat de achterstand weer bijna was weg gewerkt. In de minuten die volgend werden door Ramona Bellinga, Sybrit Pen en Marco den Ouden afstanders gescoord, maar ook Invicta deed dit zodat halverwege de tweede helft de stand op 12-10 stond. Invicta wist de voorsprong verder uit te bouwen naar 14-10, Marc de Boer scoorde een doorloper namens Lintjo, maar daarna liep Invicata uit naar 16-11. Vlak voor het eindsignaal verdiende Marc de Boer nog een vrije bal en kon Sybrit hierdoor een keer scoren voor Lintjo. De ploeg uit Oldeberkoop moest met lege handen naar huis en weet dat ze onder leiding van Henk Berkenbosch nog moeten werken aan onder andere meer scherpte in de afronding en af en toe een betere rebound.