Gezellig druk op ontspannen Bourgondisch Beetsterzwaag

Opsterland-Ooststellingwerf - In een heerlijk ontspannen sfeer vond zaterdag en zondag de derde editie plaats van Bourgondisch Beetsterzwaag.

In het Lycklamapark was het twee dagen lang lekker druk, het was gezellig en er werd volop genoten van allerhande lekkernijen. Op de derde editie van dit festival presenteerde Beetsterzwaag zich wederom als culinaire en culturele hotspot. Lokale smaakmakers en originele foodtrucks serveerden [h]eerlijke gerechten, waarin biologische- en streekproducten een belangrijke rol spelen. Van verse friet en op houtvuur gegaard vlees tot een grote variatie aan tapas en fruitige smoothies.
Naast deze grote verscheidenheid aan gerechten, konden  bezoekers bij de samenwerkende horecabedrijven en speciaalzaken ook terecht voor bijzondere bieren, gin- tonic cocktails, mooie wijnen en karaktervolle koffie. Beide dagen stpnden op het centrale podium eigenzinnige bands geprogrammeerd. Van de Braziliaanse muziek van Fusca tot de klassiekers van The Amazing Stroopwafels. En van de veelbelovende Utrechtse band Gildor tot de inmiddels ervaren Julia Zahra, voormalig winnares van The Voice of Holland met onlangs een grote hit op de Fiji-eilanden. Naast alle bands en DJ’s, was dit jaar het veld met kinderactiviteiten fors uitgebreid. Van creatieve ‘doe-dingen’ tot een nostalgisch rondje in de draaimolen, de kinderen vermaakten zich prima. Maar ook voor volwassenen was naast het uitgebreide aanbod aan eten, drinken en muziek nog genoeg te zien en te beleven. Bijvoorbeeld bij de verschillende theatrale acts op het festivalterrein. Het prachtige Lycklamapark [de tuin van het gemeentehuis] was weer omgetoverd tot een sfeervol en knus festivalterrein, waarbij een deel van de aankleding was gerealiseerd door cliënten van Talant. Foto's Grietje van der Reijnst-Brak / www.hetstaaterop.nl