Gert en Sera van der Vijver met Adrian Snell in Alpha + Omega in de Bethelkerk

Drachten - DRACHTEN - Zandkunstenaar Gert van der Vijver en zijn dochter Sera werken deze maand mee aan de drie optredens waarin Adrian Snell zijn werk Alpha + Omega brengt. De toernee begint volgende week vrijdag in de Bethelkerk in Drachten.

Het 30-jarig jubileum van Adrian Snell’s geliefde werk ‘Alpha + Omega’ wordt in september afgesloten met drie optredens. Tijdens deze avonden in Drachten, Andijk en Amersfoort zal Snell opnieuw bijgestaan worden door een projectkoor en een band met daarin originele leden van IONA. Ook Gert van der Vijver, beter bekend als ‘De Zandkunstenaar’, is weer van de partij om de muziek nog meer impact te geven met zijn zandkunsten.
30th Anniversary
Dit jaar verschijnt de ‘30th Anniversary Recording’ van ‘Alpha + Omega’, het werk dat voor de Brit Adrian Snell leidde tot zijn zoektocht naar de wortels van zijn geloof, tegen de achtergrond van conflicten in de wereld en de Holocaust in het bijzonder. Gedurende het werk zette Snell deze conflicten en duisternis in een groter kader, waarin het verzoeningsverhaal tussen God en de mens verteld wordt. De ‘30th Anniversary Recording’ is mede dankzij een crowdfundingsactie tot stand gekomen, die in april en mei nog een exclusief Nederlands vervolg krijgt. ‘Alpha + Omega’ is gedurende de jaren veruit het bekendste koorwerk van Adrian Snell geworden. Mede door de populariteit van liederen als ‘I Am The Way’, ‘Lord Have Mercy’ en de titelsong ‘Alpha & Omega’. ‘Lord Have Mercy’ wordt tot op heden in Nederlandse kerken gezongen (als ‘Vader Vol Van Vrees en Schaamte’). In de 30 jaar dat ‘Alpha + Omega’ inmiddels uitgevoerd wordt, hebben honderden koren in Nederland het werk omarmd. Zandtekeningen
Bij de concerten wordt Adrian Snell opnieuw bijgestaan door muzikanten die ook op het origineel van ‘Alpha + Omega’ meespeelden, zoals Dave Bainbridge en David Fitzgerald, die na deelname in 1986 besloten om de band IONA op te richten. Naast drummer Frank van Essen en gitarist Jay-P van Beijersbergen is ook bassist Luca Genta van de partij, die bij het grote publiek bekend is door zijn deelname aan The Psalm Project. Gert van der Vijver (‘De Zandkunstenaar’) weet ‘live’ zandtekeningen te maken die de voorstellingen een diepere dimensie geven. Het grote publiek maakte kennis met hem in een serie tv-programma’s voor de RKK. Ook zijn dochter Sera zingt mee in het programma. Kijk hier voor een bijzondere uitvoering van het werk Kaddish, waarin zij beiden een belangrijke rol spelen. ‘Alpha + Omega - 30th Anniversary Tour 2017 is te zien in: 22 september - Bethel - Drachten 23 september - Ger. Kerk, Andijk 24 september - Rafaël, Amersfoort De concerten beginnen 0m 20.00 uur.