Gelijkspel voor Odis tegen De Hoeve

Opsterland-Ooststellingwerf -  ODIS begon door de afgelasting van de wedstrijd vorige week pas dit weekend aan de competitie. Met een volledig fitte selectie ontving ODIS het team van De Hoeve op sportpark Elzenhagen in Elsloo. 

Tegenstander de Hoeve kwam gelijk via een afstandsschot op voorsprong. Aansluitend werd het eerste doelpunt van ODIS dit seizoen gescoord door de in de basis teruggekeerde Fernanda Koopstra. Na de snelle doelpunten in de beginfase werd het voor beide ploegen lastig het spel te maken. Door het slechte weer waren de acties schaars. Afstandsschoten boden uitkomst en de Hoeve kwam dan ook via twee rake afstanders op 1-3. Voor ODIS lag het overwicht in de wedstrijd vorig seizoen meestal in de variatie. Eline de Boer was het die dit weer in het spel terugbracht met een mooie actie bij de korf. Vervolgens bracht ze ODIS met een snelle inloopactie waarbij ze haar tegenstander alle kanten op liet kijken op 3-3. Het spel van beide ploegen bleef verder erg stroef en met afstandsschoten van Rick Zuijdervliet en Kevin Hofstee en een gelijk aantal van de Hoeve werd een 5-5 ruststand bereikt.
Na rust begon het langzaam te lopen in het aanvalsspel van ODIS. Kevin Hofstee liet met een schijnbeweging zijn tegenstander kansloos en bracht ODIS op een 6-5 voorsprong. Lang kon men hier niet van genieten aangezien de Hoeve van afstand gelijk tegen maakte. ODIS had Eline de Boer die als aanvalster alle ruimte kreeg en de 7-6 op het bord zette. Na een actie met veel kansen voor alle aanvallende spelers was het Rick Zuijdervliet die de 8-6 met een uitstarter liet aantekenen. In de aanval die volgde raakte Kevin Hofstee geblesseerd aan zijn knie en werd vervangen door Marcel Moes. De thuisclub raakte zichtbaar van slag door een nieuwe blessure bij ODIS' allrounder. De Hoeve liep, uiteraard via afstandsschoten, uit naar een 8-9 voorsprong. Een afstandsschot van Patrick Hoogewoonink bracht ODIS nog gelijk toen vlak voor tijd de Hoeve met de 9-10 de wedstrijd leek te beslissen. In de allerlaatste seconden was het aanvalsduo Marcel Moes en Han van der Wal aan zet. Waar de eerste nog twee grote kansen miste was het van der Wal die de verdiende gelijkmaker vanaf de zijkant afrondde.
Doelpunten ODIS: Eline de Boer 3, Kevin Hofstee 2, Rick Zuijdervliet 2, Fernanda Koopstra 1 en Patrick Hoogewonink 1