Zang en dans uit Middeleeuwen op Stellingen Festival

Opsterland-Ooststellingwerf - APPELSCHA - Stichting Vrijstaat de Stellingen hield afgelopen weekend het Stellingen Festival. Zaterdag met veel regen, zondag waren de weersomstandigheden prima op de Boerestreek in Appelscha. 

In het kader van het 500-jarig bestaan van de gemeente Ooststellingwerf hield de stichting Vrijstaat de Stellingen het Stellingen Festival. De Boerestreek was omgetoverd in een bruisend Middeleeuws plein, waar van alles was te beleven.
In verschillende kampementen gaven ambachtslieden demonstraties. Aanwezig waren onder andere een smid, papiermaker, leerbewerkers, wolbewerkers, wevers, zwaardvechters en boogschutters.
Het publiek bekeek de potsen van de nar en andere vreemde snuiters, maakte kennis met het Vrijstatig Volkje, luisterde naar de muziek van Pekel, Hoppah, De Soete Inval, nam deel aan het Feest van de eerste Grietman en deed mee met de oud-Hollandse spelletjes. Ze genoten van middeleeuwse hapjes, proefden het Stellinger Smaakwater en het speciaal gebottelde VrijStaats Bier.
Voor meer informatie zie: www.vrijstaatdestellingen.nl en Facebook @vrijstaatdestellingen. Albert en Meintsje Westra hebben onder andere een gemonteerde film gemaakt van het Stellinger festival: https://youtu.be/mhvQn_fz6qo
Foto's: Harry Lasker / HaaPee Fotografie