Na gelijkspel nu wel winst voor ODIS tegen De Hoeve

Opsterland-Ooststellingwerf - Na het gelijkspel van vorige week stond voor ODIS uit Elsloo de return tegen De Hoeve op het programma. Deze wedstrijd werd wel gewonnen. 

Op het nieuwe kunstgras van de Hoeve kregen beide teams gelijk goede kansen. De thuisploeg kwam snel, van afstand, op voorsprong. ODIS' aanvaller Marcel Moes werd foutief gestopt bij een actie vlak onder de korf. Rick Zuijdervliet benutte koelbloedig de verkregen strafworp. De wedstrijd ging, zoals verwacht gelijk op. De Hoeve kwam, uiteraard van afstand op 2-1. De voor ODIS debuterende Daniël Nieboer zette zichzelf met een passeeractie vrij onder de korf en scoorde met één hand. De Hoeve sloeg een gat door twee maal te scoren en op 4-2 te komen. Han van der Wal, die een week eerder voor ODIS nog een punt redde, zette ODIS van afstand op 4-3. De thuisploeg bleef vervolgens echter scoren, waar ODIS wel de kansen had, maar deze niet kon benutten. De Hoeve liep uit naar 7-3. Vlak voor het rustsignaal zette Daniël Nieboer het digitale scorebord op 7-4.
In de rust probeerde coach Jan Siedsma met twee wissels het aanvallende gevaar dat via de dames van de Hoeve kwam te neutraliseren.
ODIS kwam vol vertrouwen uit de kleedkamer en door een strafworp van Daniël Nieboer en een afstandsschot van Fernanda Koopstra terug in de wedstrijd. De gelijkmakende 7-7 uit een uitstarter achter de korf van Rick Zuijdervliet hielp ODIS weer helemaal in de wedstrijd. De ploeg uit Elsloo kwam zelfs voor het eerst op voorsprong door een afleidende actie van Han van der Wal en het doelpunt van Daniël Nieboer. De Hoeve maakte gelijk uit een spelsituatie waarbij een ODIS speler op de grond lag. Marcel Moes nam vervolgens sportief revanche door 8-9 van afstand te maken. In de laatste minuten zochten beide teams naar het overwinningspunt. Rick Zuijdervliet was het die onder de korf de punten meenam voor de oranjehemden. Eindstand 8-10.
Doelpunten ODIS: Daniël Nieboer 4, Rick Zuijdervliet 3, Fernanda Koopstra 1, Marcel Moes 1 en Han van der Wal 1.