Muzikale voorstelling over componist Moussorgsky

OLDERBEKOOP - In Le Brocope spelen op zaterdag 7 oktober zangeres Gea Passies en pianist Johan van Havinga de muzikale en theatrale voorstelling ‘Juffer Ssawischna’ over de Russische componist Modest Moussorgsky (1839-1881). Deze telg uit verarmde Russische adel werd legerofficier en ambtenaar, maar leefde voor de muziek. Hij stierf op 42-jarige leeftijd, als slachtoffer van alcohol.

Moussorgsky is vooral bekend geworden vanwege zijn compositie ‘De Schilderijententoonstelling’, een serie muzikale portretten van verloren gegane schilderijen. Pianist Johan Havinga neemt als suppoost het publiek mee op een wandeling door drie museumzalen waar de luisteraar de schilderijen kan horen. Daarnaast zal zangeres Gea Passies liederen uit verschillende cycli ten gehore brengen, waarbij de muziek wordt afgewisseld met verhalen over het leven van de componist.

De voorstelling speelt zich af binnen een decor van de schilder Geurt van Dijk. De kleding is gemaakt door Alette Vleems.

Johan van Havinga is in 2010 summa cum laude afgestudeerd als klassiek pianist aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gea Passies en Johan maken muzikale en informatieve programma’s over verschillende componisten.

-------------------------------------

www.passiesenhavinga.nl

Locatie: Le Brocope

Entree concert 12,50 euro

Voorafgaand aan het concert is er een Tabel'd'Hote, drie gangen 25,00 euro

Reserveren via info@lebrocope.nl of via Mara. www.lebrocope.nl.