Sabeare is zaterdag voor het laatst open

JONKERSLÂN - ÂN Eigenaresse Erika stopt met haar ‘droomwinkeltje’ Sabeare. Ondanks de leuke reacties die ze kreeg, is het gebrek aan bezoekers de reden dat ze stopt. Hieronder licht ze haar keuze toe.

‘‘Sabeare, mijn droom, mijn ‘kadootjeswinkel’ in Jonkerslân was dit seizoen alweer voor de zesde keer open. Ik heb dit jaar van bijna dertig kunstenaars en hobbyisten werk verkocht. Dat waren stuk voor stuk originele, kunstzinnige cadeaus. De keuze was wederom breed: keramiek, sieraden, schilderijen, servies, kaarten, tassen en veel meer. Elk seizoen liep ik weer met een dikke glimlach door Sabeare, trots op het aanbod.”

‘‘Het gaf me elke jaar een goed gevoel. Het zag eruit zoals ik het voor ogen had, toen ik startte. Toch heb ik besloten te stoppen. De mensen die kwamen, waren stuk voor stuk enthousiast, maar er kwamen te weinig bezoekers. Sabeare ligt te ver ‘buitenuit’.”

‘‘Ik heb Sabeare met ongelooflijk veel plezier gedaan, het was een verrijking van mijn leven. Ik heb mijn droom verwezenlijkt en daar ben ik trots op.”

‘‘Sabeare is alleen nog komende zaterdag 7 oktober open, tussen 10-17 uur aan de Fûgelsang 8 te Jonkerslân.”

‘‘Kom gerust nog een kijkje nemen. Ook voor koffie, taart, soep en brood kun je ook deze keer terecht in Sabeare. Zoals altijd alles vers gemaakt. Hartelijke groet en wellicht nog tot zaterdag.”