Appeldag in Beetsterzwaag

Opsterland-Ooststellingwerf - Op de jaarlijkse Appeldag op 7 oktober van de Tropische Kas in Beetsterzwaag is ook dit jaar weer van alles te beleven, te zien, te proeven, te ruiken en te doen.

Om te beginnen de markt met (h)eerlijke biologische producten uit de regio: groente, fruit, noten, kaas, honing, pompoenen noem maar op. De Tropische Kas heeft een kraam met door vrijwilligers geplukte appels, peren en noten.

Er is een appelpers waar iedereen zijn eigen bekertje appelsap kan persen en er zijn activiteiten voor kinderen zoals pompoenfiguurtjes maken.

Ook kunnen bezoekers op een workshop leren Didgeridoo-spelen en is er een rondwandeling door de fruitboomgaard achter het gemeentehuis. Leerlingen van Ars Musica maken muziek en 's middags komt een accordeonist.

Kenners van de verschillende appel en peren rassen kunnen vragen beantwoorden op het gebied van het snoeien van vruchtbomen en het herkennen van het soort appel of perenboom. Mocht men geïnteresseerd zijn: neem een paar vruchten en een blad van uw boom mee. Er zijn ook een aantal tropische planten in kuip te koop.

De Appeldag trekt elk jaar veel bezoekers die komen genieten van dit unieke oogstfeest. En dit alles in de sfeervolle omgeving van het kassencomplex, waar de borders er nog steeds fraai bij liggen en waar nog vele kuipplanten volop buiten staan te bloeien. Ook zij laten zich graag nog een keertje bewonderen, voordat de koude toeslaat en alle kuipplanten de Oranjerie in moeten om de vorst heelhuids te overleven.

De appeldag is op zaterdag 7 oktober tussen 10.00 en 16.30 uur bij de Tropische Kas in Beetsterzwaag, toegang is gratis. Meer info: www.tropischekas.nl.