Familiedag Museum Dr8888 in het teken van De Lego-kunstenaar

DRACHTEN - Museum Dr8888 staat zondag 15 oktober in het teken van de familiedag. De familiedag begint om 13.30 uur met een rondleiding door museumdocent Mariëlle Vos. Tijdens de rondleiding kunnen de deelnemers alvast inspiratie opdoen voor de workshop die aansluitend plaatsvindt in het Atelier.

Het thema van deze zondag: De Lego-kunstenaar. Het thema is geïnspireerd op de tentoonstelling De Stijl en constructivisme in Noord-Nederland die begin oktober is geopend.

Van 1 oktober t/m 14 januari 2018 is de tentoonstelling De Stijl en constructivisme in Noord-Nederland te zien in Museum Dr8888. De tentoonstelling toont een overzicht van (Stijl)kunstenaars die actief waren tijdens het interbellum in Noord-Nederland, maar heeft ook aandacht voor de bron: kunstenaars uit Rusland en Duitsland (Bauhaus) die de kiem vormden van het constructivisme.

Altijd al een kunstwerk willen bouwen met Lego? Dat kan bij de familiedag op 15 oktober. Na een rondleiding door de tentoonstelling De Stijl en constructivisme in Noord-Nederland gaan de deelnemers met de workshop ‘De Lego-kunstenaar’ een ruimtelijk object in de stijl van De Stijl maken.

Aanmelden kan via info@museumdrachten.nl of (0512) 515647.