Wytze en Joan van der Land halen finish in Singapore

DRACHTEN - Na een lange en spannende camperreis, die op 11 maart is begonnen in Rottevalle, is er op 5 oktober een eind gekomen aan het avontuur van Wytze en Joan van der Land.

Het plan was om vanuit Drachten via Turkije, Iran, de Stanlanden, Siberië, Mongolië, China en Thailand naar Singapore te rijden. Dit deel van de reis vormde een sponsorreis, waarvan de opbrengst bestemd is voor een kinderproject in Indonesië van de stichting Pikulan in Surhuisterveen

De laatste etappe is niet doorgegaan, maar toch hebben ze na een prachtig en uitdagend 30.000 kilometer lang traject hun avontuur kunnen afsluiten met een bezoek aan de Hollandse club in Singapore, waar het eindbedrag bekend is gemaakt. Wytze en Joan hebben met hun reis voor het kinderproject Tanjung Priok in Jakarta 6600 euro bij elkaar gereden.

Het echtpaar uit De Wilgen heeft op hun reis onderweg veel vriendelijke mensen ontmoet, die hen hebben geholpen om uiteindelijk zover te komen. Helaas lukte het niet om de camper door Thailand te laten rijden, omdat de autoriteiten de grenzen hebben gesloten voor buitenlandse campers. Men kon de camper tegen een extreem hoog bedrag op een dieplader laten vervoeren, maar die kosten wogen niet meer op tegen het mooie van het rijden door Maleisië. Vandaar dat ze hebben besloten om de camper in Laos achter te laten en per vliegtuig via Vietnam naar Singapore te reizen om daar bij de Hollandse Club het kinderproject voor Tanjung Priok af te sluiten.

Wytze en Joan werden daar allerhartelijkst ontvangen door de dagelijkse leiding, die hen het eindbedrag kon meedelen. Het is de bedoeling om eind oktober het project in Tanjung Priok te bezoeken en met het bestuur te spreken omtrent de voortgang van het selectieproces. Ook om met de reeds naar school gaande kinderen en hun ouders te praten. De speciale rekening, NL39RABO0313887667, die door notaris Anna de Vries uit Ureterp wordt beheerd, blijft nog tot 1 december in de lucht. Wytze en Joan van der Land komen per 1 november weer in Nederland aan en zijn graag bereid om lezingen te geven over hun avontuur.

LEES OOK: Wytze en Joan van der Land rijden 220 dagen voor 0,01 cent per kilometer

Eerdere verslagen:

Reisverslag | Wytze en Joan in de camper naar Singapore (deel 1)

Reisverslag | Wytze en Joan in de camper naar Singapore (deel 2)

Reisverslag | Wytze en Joan in de camper naar Singapore (deel 3)

Reisverslag | Wytze en Joan in de camper naar Singapore (deel 4)

Reisverslag | Wytze en Joan in de camper naar Singapore (deel 5) 

Reisverslag | Wytze en Joan in de camper naar Singapore (deel 6)

Kijk ook op hun Facebookpagina