Kidsfestival in De Lawei tijdens herfstvakantie, vol overig programma

DRACHTEN - Schouwburg De Lawei staat van 22 tot en met 29 oktober in het teken van een Kidsfestival. Er is dan van alles te zien en te beleven. Daarnaast zijn er tal van andere voorstellingen.

Er is onder andere een Griezeldag op vrijdag 27 oktober. Daarnaast zijn er voorstellingen en films zoals Dikkertje Dap en Woezel & Pip. Ook zijn er workshops.

Voorafgaand aan de voorstellingen en films kan er geknutseld worden. Ook kan iedereen van 6 tot en met 17 jaar drie dagen lang dansmoves leren bij Dance Camp. Die is inclusief een eindvoorstelling voor familie en vrienden.

De nieuwe film van Dikkertje Dap is te zien op dinsdag 24 oktober vanaf 11.00 en 15.00 uur. Diezelfde dag is er vanaf 13.00 uur een Circusworkshop.

Een dag later, op woensdag 25 oktober, vanaf 14.00 uur Het Houten Huis te zien met Altijd weer. De voorstelling is voor kinderen vanaf 5 jaar en gaat over het mannetje en het vrouwtje in een weerhuisje. Terwijl de seizoenen en jaren voorbij trekken, groeit een hevig verlangen naar elkaar.

Griezeldag

Op vrijdag 27 oktober is er voor kinderen vanaf 8 jaar een Griezeldag. Die begint om 13.30 uur met een workshop. Vanaf 15.00 is vervolgens De Griezelbus te zien in de filmzaal.

Daarna is er een Pompoenengriezelfeest bij de griezels van de keuken van De Lawei, waarbij de kinderen pompoenen kunnen uitsnijden. Daarvan wordt soep gemaakt, evenals pannenkoeken van krijgen. ’s Avonds vanaf 19.30 uur draait vervolgens de voorstelling Ifigeneia Koningskind van NTjong.

Voorafgaand aan de voorstellingen en films kan er geknutseld worden in de foyer, wordt er geschminkt en soms ook voorgelezen. Ook is er een speelparadijs voor de allerkleinsten.

Overzicht

Andere voorstellingen die te zien zijn, zijn onder andere Liesbeth de musical, De partizanen, Trijntje Oosterhuis en Daniël Arends.

Liesbeth, de musical is te zien op woensdag 18 oktober vanaf 20.00 uur en vertelt het verhaal het levensverhaal Liesbeth List

De Partizanen treden eveneens op 18 oktober op. Vanaf 20.15 uur gaan zij in op wat een jerrycan met gevoel, een koffiemaalverslaafde en een gewiekste luciferverkoper met elkaar gemeen hebben.

Op vrijdag 20 oktober vanaf 20.00 uur treedt vervolgens Trijntje Oosterhuis op.

Daniël Arends komt eveneens naar De Lawei. Hij voert dinsdag 24oktober vanaf 20.00 uur zijn programma De Afterparty op. Die staat bol van de schurende eerlijkheid en incorrecte grappen.

Voor het hele programma en alle informatie zie www.lawei.nl.