Begraafplaats oude kerkje Duerswâld voor tweede maal toneel lichtjesavond

WIJNJEWOUDE - Uitvaartvereniging Eert De Doden houdt zaterdag 28 oktober de ondertussen traditionele lichtjesavond in Wijnjewoude.

Het evenement begint om 19.00 uur en is voor de tweede maal op de begraafplaats bij het oude kerkje van Duerswâld aan het Breeberchspaed 1 in Wijnjewoude.

De bijeenkomst is bedoeld om dierbare overledenen te gedenken en een lichtje te plaatsen op hun graf. Ook kan ter nagedachtenis van personen die elders begraven of verstrooid zijn een gedenklichtje worden geplaatst op het grote witte hart dat daarvoor op de begraafplaats staat.

De herdenking wordt ingeleid met troostvolle woorden en liederen. Bezoekers krijgen koffie, thee of chocolademelk. Dat wordt bekostigd door hotel-restaurant De Stripe. De grafkaarsen worden gratis ter plaatse verstrekt.

Gevraagd wordt zoveel als mogelijk op de fiets naar de begraafplaats te komen. Een zaklamp wordt eveneens aangeraden, evenals goed schoeisel.

De lichtjesavond wordt gehouden door uitvaartvereniging Eert de Doden in samenwerking met de Stichting Begraafplaatsen en de Hervormde gemeente. Wie vervoer nodig heeft, kan bellen naar Afke Drenth via 0516-481590.