Fairtrade chocomel voor Gorredijk

GORREDIJK - Vroege reizigers en buschauffeurs worden donderdagochtend 2 november bij de bushalte Trimbeets/De Skâns in Gorredijk verrast met een beker warme Fairtrade chocolademelk. Vanaf 7.30 uur ’s ochtends staan de mensen van de werkgroep Fairtrade Opsterland paraat om iedereen, die voor werk, school of iets anders al vroeg onderweg is, te voorzien van deze eerlijke drank.

Het is geen toeval dat deze herfstochtend door de werkgroep is uitgekozen om de chocolademelk uit te delen. Van 28 oktober tot en met 5 november is het landelijke Fairtrade week. Tijdens deze week wordt het belang van eerlijke handel door veel winkels, bedrijven en organisaties onder de aandacht gebracht. In duizenden supermarkten en andere winkels zijn in die week speciale Fairtrade aanbiedingen en vinden er tal van acties en evenementen plaats.

De afgelopen tien jaar zijn steeds meer huishouden Fairtrade gaan kopen en hebben winkeliers het assortiment met gecertificeerde producten uitgebreid. Het kopen en verkopen van eerlijke en duurzame producten draagt bij aan een eerlijker inkomen en een beter toekomstperspectief voor de producenten van gecertificeerde Fairtrade producten.