Overzicht De Lawei

DRACHTEN - Hieronder weer een beknopt overzicht van de programmering van De Lawei in Drachten.

Onder andere het Noord Nederlands Orkest komt naar Drachten. Zij voeren zaterdag 11 november vanaf 20.00 uur muziek op zoals: de soundrack van Pirates of the Caribbean, A Space Odyssey, Harry Potter en James Bond. Actrice en zangeres Hadewych Minis neemt de presentatie op zich. Na afloop is er een meet en greet in de foyer.

Ook DEBJET (De blonde jongens en Tim) is te zien in De Lawei. Zij staan zaterdag 11 november vanaf 20.15 uur op het podium met cabaret voor het publiek van de toekomst.

Ook is er de eerste van vier avonden waarin publiek kan kennismaken met met kunst. De Lawei toont daarin verschillende disciplines en hun relatie met Drachten. Op woensdag 15 november start de reeks met een avond over beeldende kunst.

Op het programma staat een lezing van de directeur van Museum Dr8888, Paulo Martina, over de ontwikkeling van de avantgarde kunst in Drachten. Ook geeft hij antwoord op de vraag waarom Dada en De Stijl zo aansloegen.

Daarnaast is Jan Ketelaar te gast. Hij vertelt over de invloed van zijn omgeving op zijn werk.

Elke cursusavond is los te reserveren, maar ook als reeks. De drie andere onderwerpen zijn; film, dans en toneel. Het programma start om 20.00 uur.

Verder zijn er weer diverse films te zien. Zo draait vrijdag 10 en zaterdag 11 november vanaf 20.30 uur Loveless. De film draait om een jong stel dat in hun echtelijke strijd niet alleen elkaar maar ook hun zoon kwijtraakt.

Op zondag 12 november is er vanaf 11.00 uur de lunchfilm A Family Quartet. Daarin wordt Nederlands jongste en grootste viooltalent Noa Wildschut gevolgd op weg naar haar internationale doorbraak.

Verder is tot en met 3 december de expo Off Key te zien in de expositieruimte. Die toont het contrast van het diepste zwart tot het lichtste wit in de expositieruimte.

In Hopper wordt de week afgesloten met een zondagmiddagborrel. Muziek is er door de coverband Kek.

De vijf bandleden spelen nummers van onder anderen: David Bowie, Pink Floyd, Joe Cocker, ZZ Top en AC/DC.

Zie www.lawei.nl.