Sinterklaas Sprookje Drachten voert bewerking Het Lelijke Jonge Eendje op

DRACHTEN - Het Sinterklaas Sprookje Drachten voert dit jaar Het Lelijke Jonge Eendje op. De voorstelling is vrijdag 24 en zaterdag 25 vanaf 19.30 uur te zien in De Lawei.

Het is de 73ste uitvoering van het Sinterklaas Sprookje Drachten. In de voorstelling van regisseur Jelmar Hoekstra spelen de dertien acteurs en actrices samen met acht kinderen van verschillende basisscholen een familievoorstelling met zang, dans en muziek voor jong en oud. Alle spelers, decorbouwers en naaisters zijn al sinds het einde van de zomervakantie druk aan de slag.

Het verhaal van Hans Christian Andersen is door Hoekstra bewerkt tot een eigentijdse voorstelling. Het oude verhaal uit 1843 vertelt over een lelijk eendje dat wordt geplaagd en gebeten door andere eenden en kippen.

Het Sinterklaassprookje gaat over Het Lelijke Jonge Eendje Winnie. Winnie komt veel later uit haar ei gekropen dan haar broertjes en zusjes, heeft een veel grotere snavel en platpoten. Ze vliegt heel anders, zwemt raar en kwaakt gek. Het moet gewoon iets betekenen, maar wat.

In 2016 kwamen meer dan 1700 kinderen naar de schoolvoorstellingen kijken. Ook dit jaar hebben zich volgens de organisatie alweer nieuwe scholen gemeld.

Kaarten zijn te koop aan de kassa en via www.lawei.nl.