Albert Heijn Gorredijk in halve finale ‘Supermarkt van het Jaar’ verkiezing

GORREDIJK - Albert Heijn Gorredijk heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de landelijke verkiezing ‘Supermarkt van het Jaar 2017/2018’.

Na een voorselectie kwam Albert Heijn Gorredijk als beste Albert Heijn van Friesland uit de bus. In totaal zijn er nu nog 50 winkels in de race voor de felbegeerde titel. Naast Albert Heijn winkels zitten daar ook winkels bij van supermarktketens Deen, Dekamarkt, Emté, Hoogvliet, Jumbo en Plus.

In de tweede ronde krijgen de supermarkten een aantal keer onaangekondigd bezoek van een vakjury. Deze kijken hoe de winkel zich onderscheidt door uitstekende prestaties op het gebied van kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid, service, lokale marketing, ondernemerschap, personeelsbeleid en klantvriendelijkheid. Daarnaast komt er twee keer een mystery shopper langs.

In deze ronde zal Albert Heijn Gorredijk natuurlijk wederom alles uit de kast halen om in de race te blijven en zich te onderscheiden van de rest van het deelnemersveld. Na deze ronde gaan de beste tien supermarkten samen met een aantal provinciewinnaars door naar de finale. In de loop van december wordt bekend of Albert Heijn Gorredijk doorgaat naar de landelijke finale.

Daarnaast is Albert Heijn Gorredijk ook nog volop in de strijd voor de verkiezing van schoonste winkel (en winkelomgeving) van Nederland.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt de titel ‘Supermarkt van het Jaar’ tegenwoordig één keer per twee jaar uitgereikt. De wedstrijd is een initiatief van Distrifood, Vak Media Net en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.