Overzicht De Lawei van deze week

DRACHTEN - Hieronder weer een beknopt overzicht van de programmering van De Lawei in Drachten

Op donderdag is Achter het Huis (gebaseerd op Het Achterhuis) te zien. Dit bijzondere stuk (met o.a. Hajo Bruins en Cees Geel) laat zien wat het met mensen doet om zo dicht op elkaar te leven, terwijl buiten de vijand rondloopt.

Diezelfde avond is ook de Blackout van ‘77 te zien. Een stormavond. Het vertelt het verhaal van de nacht van de Blackout in 1977 wanneer New York zonder stroom. Plunderingen breken uit en de jonge zwarte schrijfster Amina trekt zich terug in het pikkedonker. In deze swingende muzikale trip reist het publiek door haar jeugd in het behouden Zuiden, Chicago en New York.

Vrijdag raast Ellen ten Damme in De Lawei door de jaren '20, '40 en '50 heen, met liedjes van Edith Piaf, Kurt Weill, Brigitte Bardot en Marlene Dietrich.

Hele generaties groeiden op met Thea Beckmans Kruistocht in spijkerbroek. Kruistocht. Heilige oorlog. Twintig jaar geleden lagen deze begrippen ver achter ons, maar als Beckman haar boek nu had geschreven, wie zou dan haar hoofdpersoon zijn? Kruistocht bekijkt Beckmans boek vanuit deze tijd. Een voorstelling over moed, vriendschap, kuddegedrag en de grote strijd tussen Oost en West. Te zien op vrijdag 24 en zaterdag 25 november.

Zondag neemt schrijfster Yvonne Keuls haar publiek in het theater mee op een reis door haar leven en haar werk. En passent stelt ze ook haar familie, vrienden en huisdieren aan voor en dat kan leiden tot hilarische momenten, vandaar het Familiegedoe.

Deze week draait Victoria and Abdul in de Rutger Hauerzaal, van donderdag 23 t/m zaterdag 25 november met aanvang 20.30 uur. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India. De week wordt op zondag 26 november vanaf 16.00 uur weer muzikaal afgesloten tijdens Hopperzondag. Ditmaal met de band Nancy and the Sinatras.

Meer informatie en kaarten op www.lawei.nl.