Video | Politie stuit op drugslab in Haulerwijk

Haulerwijk - HAULERWIJK  - Aan de Slotemaker de Bruineweg in Haulerwijk heeft de politie donderdagochtend een drugslab ontdekt. Er zijn drie mannen aangehouden.

Het drugslab, gebruikt voor het maken van synthetische drugs, zat in een schuur naast een woning. De politie kreeg onlangs een anonieme tip dat er een drugslab bij het pand zou zitten.
Tijdens onderzoek bleek dat er in de bossen bij Norg drugsafval werd gedumpt. Voorbijgangers die getuige waren, werden bedreigd.

Bewoner aangehouden

De politie heeft donderdagochtend een inval gedaan in de woning. Een 55-jarige man, die staat ingeschreven op het adres, is aangehouden. Ook twee mannen uit Guatamala zijn gearresteerd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

'Dit wordt niet geaccepteerd'

Burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf werkt nauw samen met de politie en het Openbaar Ministerie als het gaat om de aanpak van ondermijnende criminaliteit. ,,Dit wordt door de gemeente Ooststellingwerf niet geaccepteerd en we nemen al langere tijd maatregelen om deze praktijken aan te pakken'', zegt burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf. ,,We gaan onderzoeken of we de woning voor een aantal maanden kunnen sluiten op grond van de Opiumwet.'' https://twitter.com/polfryslan/status/936216973628837890