Succesvolle Kings Cup in Drachten

DRACHTEN - De Judo Kings organiseerden afgelopen zaterdag in Drachten de eerste echte eigen International Kings Cup. Met deelnemers uit Zweden, Duitsland, België, Letland en natuurlijk uit Nederland was het toernooi een groot succes.

Het toernooi was special gespitst op de allerbeste judoka, alleen de nummer één won een prijs en niet zo maar een prijs. De kampioen kreeg 50 euro en een ware Champions Belt mee naar huis. De beste club van het hele toernooi kreeg €1000,- in een envelop mee naar huis.

Dat het toernooi zo sterk was, tekende zich ook in het deelnemersveld, een aantal van de top clubs uit Nederland deden mee, zo was het bekende Kenamju uit Haarlem er, Lu Gia Jen uit Den Haag en Hercules uit Limburg. Opvallend was ook dat er maar vier clubs uit Friesland waren die zich waagden binnen het deelnemersveld. Judo Edwin Steringa uit Heerenveen, Judoschool Marco Oord uit Drachten e.o., Sportcentrum Akkermans uit Wommels en Sneek en de Kings natuurlijk.

Met in totaal 31 deelnemers van de Kings wisten er 5 met de championsbelt naar huis te gaan, 4 judoka's eindigden op zilver en 8 judoka's op brons. Helaas voor deze judoka's geen beloning. De championsbelts gingen naar: Berber Ludema U15 -48kg, Sem Walinga U15 -50kg, Quinten vd Veen U15 -42kg, Milou Hendriks U15 -36kg en Agnes Elzinga U15 +57kg.

Opvallend was dat Alexander Marlov uit Zweden zowel in de U12 in de klasse -34kg en in de U15 in de klasse -34kg de championsbelt mee naar huis nam. De gebroeders Bronsvoord, de één in de klasse U12 -38kg en de ander U15 -46kg namen beide ook de championsbelt mee naar huis.

Alle statistieken van het toernooi zijn te bekijken op de website van de Judo Kings: http://judokings.nl/kingscup17.