De Houtskuorre twee dagen helemaal in kerstsfeer

DRACHTEN - Het is de tijd van kerstmarkten en -fairs. Vanmiddag was op de Hemmen de Houtskuorre in kerstsfeer geopend. Ook morgen kunnen belangstellenden er van tien tot vijf uur terecht.

Voor de kinderen is er deze dagen van alles te doen: van het beschilderen van kerstschijven tot sjoelen. Ook de inwendige mens wordt goed verzorgd door de hapjes en drankjes van De Eeterij uit Drogeham. Het is de tweede editie van de kerstfair in de Houtskuorre. Alle producten die er worden aangeboden zijn uniek, want alles is met de hand gemaakt en ontsproten aan het brein van de zorgvragers, die zodoende een zinvolle, maar vooral ook leuke en uitdagende invulling van hun dag hebben.
De Houtskuorre is onderdeel van Stichting De Bijzondere Onderneming, die in Rottevalle zorgwoningen heeft. Andere onderdelen van DBO zijn Litswente, Drok Dwaande, De Eeterij en Walburg Zorg. ,,Samen laten we zien wat zorg inhoudt en dat we samen sterk staan. ‘Veel is mogelijk!’ is het duidelijk uitgedragen motto'', aldus de Stichting.