Badminton Appelscha sluit 2017 af met volgeboekt jeugdtoernooi

APPELSCHA - Al vele jaren organiseert AFC badminton tegen het einde van het jaar een toernooi voor de eigen jeugdspelers. Nu ook weer zal het toernooi gehouden worden in het Racket en Health Centre op vrijdagmiddag 29 december vanaf 13.00 uur.

Ook de badmintonners van (bijna) alle omliggende verenigingen zijn hiervoor uitgenodigd. Ze hebben daar in groten getale gebruik van gemaakt, er staan nu al dik 80 deelnemers op de lijst. Dat is het maximale aantal deelnemers wat er aan mee kan doen. Deze komen ook dit jaar weer van een erg groot aantal verenigingen.

De spelers komen van Heerenveen tot Roden en van Wolvega tot Hoogeveen. De jeugdige badmintonners variëren in de leeftijd van 7 jaar tot en met 16 jaar. Sommigen al wat meer ervaren en anderen die nog maar net begonnen zijn, iedereen kan aan dit toernooi meedoen.

De badmintonners worden ingedeeld in poules die rekening houden met de leeftijd en het badmintonspeelniveau van de jeugd. Er worden deze middag alleen maar dubbelspelwedstrijden gespeeld en dat telkens in wisselende samenstellingen.

Na afloop van een partij komen de winnaars in dezelfde groep tegenover andere winnaars en de verliezers tegenover andere verliezers. De organisatie streeft er naar dat het voor alle deelnemers aan dit jeugdtoernooi een prettige speeldag worden.

Natuurlijk zullen er per categorie aan het einde van de middag een aantal prijzen verdeeld worden. Traditioneel is er voor alle spelers een warme oliebol in de pauze die halverwege de middag gehouden zal worden.

AFC badminton hoopt en verwacht dat er weer veel ouders en belangstellenden zullen komen kijken en de toegang is geheel vrij. De aanvang is ’s middags rond 13.00 uur en de prijsuitreiking zal zo rond de klok van 17.00 uur worden gehouden. Supporters en belangstellenden zijn van harte welkom in de sporthal van Appelscha om zie hoe leuk jeugdbadminton kan zijn.

Meer informatie op: www.afcappelscha.nl/badminton