Bartele de Vries en Wytze Kooi clubkampioenen bij S.V. Gorredijk

BEETSTERZWAAG - S.V. Gorredijk heeft vorige week woensdagavond de eerste helft van het schaakseizoen afgesloten met snelschaken en de prijsuitreiking.

Stap 1 en 2 schaakten in één groep, Wytze Kooi werd de herfstkampioen. De tweede prijs van de Stap 2 schakers was voor Giovanny Verhoef, terwijl Friso Dijk derde werd. De hoogste Stap 1 schaker was Boas Westerdijk, tweede werd Kevin Schuurman en derde Thomas Kramer.

De topgroep, Stap 3/4/5, werd gewonnen door Bartele de Vries, die behalve kampioen ook de beste schaakprobleemoplosser was. De tweede prijs van de Stap 4/5 schakers was voor Dimitri Westerveld en Alicja Lukasiak werd derde. Ralf Westerhuis ging met de eerste prijs voor de stap 3 schakers naar huis, Filip Lukasiak werd hier tweede en Daniël Vleugel derde.

Om nog meer jeugdschakers de kans te geven om mee te doen, is S.V. Gorredijk op zoek naar mensen, die willen helpen met schaakles geven. Zodat de vereniging met een nieuwe groep kan starten. Informatie en aanmelden kan op telefoonnummer 0512 383213. De locatie is basisschool De Paedwizer in Beetsterzwaag.