Diverse activiteiten bij Bibliotheek Drachten tijdens Nationale Voorleesdagen

DRACHTEN - De Bibliotheek Drachten doet mee aan de Nationale Voorleesdagen. Die zijn van woensdag 24 januari tot en met 3 februari.

Het prentenboek van dit jaar is Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup.

Bij de bibliotheek is er zondag 21 januari vanaf 14.30 uur een voorleeshalfuurtje. Er wordt voorgelezen uit Ssst! De tijger slaapt. Het voorlezen is geschikt voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar en is gratis toegankelijk.

Ook geeft de bibliotheek kinderen die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen een tijger-vingerpopje cadeau. Dat ishet hoofdpersonage uit Ssst! De tijger slaapt.

Daarnaast zijn alle (aanstaande) papa's en mama’s op weosndag 24 januari welkom bij het gratis Papa Mama Café. Dat is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het Papa Mama Café is een ontmoetingsplek waar ouders op een ontspannen en ongedwongen manier ervaringen en tips kunnen delen over alledaagse dingen in de opvoeding.

BoekStartcoach Renny Bakker van Bibliotheek Drachten schuift aan om te vertellen hoe leuk en belangrijk voorlezen is.

Omtrent Ssst! De tijger slaapt is er zondag 28 januari vanaf 15.00 uur een muzikale voorstelling. Die is voor kinderen vanaf 2 jaar. Er geldt entree.

Verder wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen het boekje Freontsjes foar Tomke gratis uitgedeeld in de bibliotheek. Wel geldt op is op.

Zie www.bibliotheekdrachten.nl.