Verhalenverteller Ultsje Hosper in Ureterp bij openingsweekend LF2018

URETERP/NIJEBERKOOP - Op diverse plekken in Friesland wordt vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari aangesloten bij het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Zo is op de vrijdag vanaf 20.00 uur verhalenverteller Ultsje Hosper aanwezig in Ureterp. Hij vertelt het verhaal De ûngetiid (hooioogst) yn De lege Midden. Dat doet hij in de Sint Piter aan de Selmien-East 47. De toegang is gratis.

In Nijeberkoop vertelt Janou het parabel van de lepels. Dat gaat over (h)eerlijk eten, hoe we er alleen van kunnen genieten als we elkaar helpen en het elkaar gunnen.

De vertelling is vanaf 19.00 uur meerdere keren aan de Bovenweg 3 in de oude boerderij tussen Frankrijk en Egypte. Per keer kunnen er tien mensen met elkaar aan tafel, daarna kan er nog even worden nagepraat in het achterhuis.

Reserveren kan via www.friesgoed.nl.

Ook in andere plaatsen zijn verhalen te horen. De locaties en tijden staan op www.2018verhalen.nl.

In Leeuwarden zelf is er op de zaterdag vanaf 19.00 uur een selectie te zien van alle projecten van LF2018. De opening van het culturele festijn is vervolgens vanaf 21.00 uur. Op drie pleinen staan er dan metershoge Oldehove-torens.