‘Beetje eigenwijs’ in Carbage Run 2018

ELSLOO - Het team ‘Beetje eigenwijs’ steunt Pink Ribbon tijdens de Carbage Run 2018. Het enige vrouwenteam, met daarbij Celesta Fledderus uit Elsloo, zal in een ‘pink’-oranje oude Volvo rijden tijden deze zevende wintereditie. De Carbage Run, Europa’s grootste en gekste barrelrally, is een vijfdaags winters avontuur door Europa om aandacht te vragen en geld op te halen voor het Pink Ribbon-project.

Dit gaat gebeuren in een auto die niet meer mag kosten dan 500 euro. ‘Beetje Eigenwijs’, dat naast Celesta Fledderus verder bestaat uit collega’s Linda Zoet en Simone Bos, heeft zo’n auto gevonden, gekocht en klaargestoomd voor deze internationale rally. Of de Volvo het vol houdt is een tweede.

De start is in Munchen in Duitsland op 5 februari. Ze hopen 9 februari de finisch in Hongarije te hebben bereikt om vervolgens via een zelf te bepalen route weer richting Nederland te gaan. Dat laatste deel hoort niet bij de Carbage Run. Ieder deelnemend team bepaald zelf hoe en via welke route en hoe lang zij over de terugreis doen.

Route

De Carbage Run 2018 kent een route van zo’n 2.500 kilometer vol sneeuw, avontuur, uitdagende wegen en unieke landschappen die vanaf startplaats München naar Ljubljana (Slovenië), Belgrado (Servië), Transsylvanië (Roemenië), Debrecen (Hongarije) en Bratislava (Slowakije) gaat.

Omdat het team deze winterse barrelrally niet alleen voor de fun willen afleggen, doneert zij graag met hulp van velen aan Pink Ribbon. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. De stichting zet zich daarmee in voor een beter én langer leven voor iedere borstkankerpatiënt.

Zie ook de website: https://actie.voorpinkribbon.nl/team/beetje-eigenwijs

Om op de hoogte te kunnen blijven van alle verhalen tijdens de barrelrally zijn de drie dames op een speciale facebookpagina te volgen: facebook.com/Beetje Eigenwijs. Naast de verhalen van onderweg zullen er foto’s en filmpjes van hun tocht geplaatst worden.

FOTO bijgevoegd:

De dames op de ‘pink’-oranje oude Volvo.

Van links naar rechts: Linda Zoet, Celesta Fledderus en Simone Bos