Vertelvoorstelling met poppen in Blokhut Sparjebird voor kinderen vanaf 4 jaar

HEMRIK - Het winterse sprookje ‘Sneeuwwitje’ van Grimm wordt zondag 4 februari gespeeld in Blokhut Sparjebird. ‘Sneeuwitje’, over een kindje zo wit als sneeuw, rood als bloed en haar zo zwart als ebbenhout.

Gitta Lichthart van Poppentheater Anansi gebruikt zelfgemaakte poppen van wol in een tafelopstelling, waarbij zij vertelt en het publiek haar gewoon ‘op de vingers’ kan kijken. De poppen worden niet doorlopend bespeeld, maar de uitstraling van de individuele karakters zijn treffend. Jan Ament van de Muziekherberg begeleidt haar vertelling met live muziek. Een tafelpoppenspel waarbij alle zintuigen worden aangesproken.

Deze vertelactiviteit gaat samen met een knutseluurtje voor de jonge gasten met begeleiding van ouders, opa en oma's of wie maar mee wil. Gitta Lichthart blijft ook aanwezig om mee te helpen bij het knutselen en instructies te geven. Zo gaat ieder met een zelfgemaakte herinnering aan het sprookje naar huis.

Het sprookje vindt zondag 4 februari om 10.30 uur (deur gaat open om 10.00 uur) plaat. De entree is €7,50 per persoon (dit is inclusief het knutselen en 1 consumptie). Reserveren is noodzakelijk met het oog op beperkte plaatsen en kan per telelefoon op: 0516 211020 en/of een mail naar blokhut@sparjebird.nl. Locatie: Blokhut Sparjebird, Sparjeburd 4, 8409 CK in Hemrik.

Meer informatie op www.sparjebird.nl.