Cursussen fotografie in Drachten, Gorredijk en Jubbega

DRACHTEN - De mooiste foto’s maak je als je je camera handmatig weet in te stellen. Hoe dit moet, kunnen belangstellenden tijdens de cursussen fotografie die binnenkort weer van start gaan. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven.

Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Bij de basiscursus leer je je camera begrijpen en beheersen

Een cursus omvat zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven. Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s Ieder krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent.

Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Portret & Model, Landschap & Natuur, Macro, baby- en bruidsfotografie, enzovoorts. De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Al ruim vijftien jaar geven ze cursussen in in heel Noord Nederland.

De cursus vindt plaats in onder andere De Skammel en Brede School De Wiken en Bibliotheek Gorredijk en MFG De Kompenije in Jubbega. De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 26 februari en 9 maart. Voor meer informatie: tel. 0516-461938 en www.FRBfotografie.nl .