Leerlingen De Zwaai naar kampioenschap speedsoccer

DRACHTEN - Leerlingen van VSO de Zwaai uit Drachten reizen woensdag 7 februari af naar het Indoor Soccer Centre in Groningen. Hier vindt dan de Special Heroes Speedsoccer Battle plaats, het officieus Noord-Nederlands kampioenschap speedsoccer.

Speedsoccer is een nieuwe variant op het bekende zaalvoetbal die snel aan populariteit wint. Anders dan bij zaalvoetbal zijn speedsoccer-velden omringd door een boarding en omgeven door strak gespannen netten. Hierdoor blijft de bal altijd in het spel en ligt het voetbaltempo erg hoog. De Drachtster leerlingen nemen het op tegen jongeren uit Emmen, Groningen, Leeuwarden, Meppel en Hoogeveen.

Naast een onderlinge competitie, vindt er een speed-contest en shoot-out competitie plaats voor de 20 deelnemende teams. Het evenement start om 09.45 uur en eindigt rond 13.15 uur.

Ook zullen 2 e-Sporters van de deelnemende scholen virtueel strijden om het kampioenschap. Op drie PS4 stations spelen zij in het sportcafé van ISC de “virtuele” battle.

Special Heroes organiseert de battle in samenwerking met Hanze Hogeschool voor Sportstudies. Special Heroes laat jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn.