Benefietkerstconcert voor Gods Golden Acre

GARIJP - In de Andreastsjerke te Garyp wordt zaterdag 22 december vanaf 20 uur het kerstconcert De Waarmte fan Desimber gehouden.

De winter komt met rasse schreden dichterbij. De kaarsjes worden massaal ontstoken, de kachels worden een paar graden hoger gedraaid, de stamppotten worden weer wekelijks terugkerende gerechten in de Nederlandse keukens, en kerstconcerten poppen als paddenstoelen uit de grond. Echter, in Garyp staat een heel speciaal kerstconcert in de planning: De Waarmte fan Desimber.

De opbrengsten van het concert gaan naar het goede doel: Gods Golden Acre. Gods Golden Acre is een weeshuis in Zuid-Afrika, opgericht door Heather Reynolds. De Súd-Afrika groep van Garyp en Sumar is al tientallen jaren betrokken bij Gods Golden Acre en blijft zich nog altijd inzetten voor dit goede doel. Het huidige project is Project Skoolbus. Met het geld wat ingezameld wordt kan het wagenpark van Gods Golden Acre vernieuwd en onderhouden worden, zodat de weeskinderen veilig naar school kunnen worden gebracht.

Het kerstconcert zit boordevol liedjes van Adri de Boer, die al eerder de cd De waarmte fan desimber uitbracht. De Boer is al meer dan 40 jaar actief in de muziekwereld en zingt op vele plekken onder andere met zijn eigen programma Oer de Grins.

Folkert Wesseling, theaterman en onder andere werkzaam als acteur bij het Herman van Veen Arts Center zorgt voor de theatrale verbeelding van de kerstgedachte, aan de hand van verhalen en cabaret.

Danseres Ilja Rozenberg, die werkzaam was in de tv studio's van Hilversum zal tijdens dit concert met haar dans het publiek wijzen op de bewegingen, die kerstmis met zich meebrengt.

Alles bij elkaar zorgt voor een concert Om waarm fan te wurden.

Meer informatie over Gods Golden Acre staat op godsgoldenacre.nl.