Kidswandeling door De Alde Feanen bij volle maan

EARNEWÂLD - It Fryske Gea houdt zaterdag 22 december van 16.30 tot 18.00 uur een mysterieuze kidswandeling door De Alde Feanen.

De natuurgids Pieter Visser neemt de kinderen vanaf 6 jar graag mee op ontdekking. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/kidswandeling-vollemaan of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,-.

Langzaam wordt het donker in Nationaal Park De Alde Feanen. Tijdens deze excursie wandelen de deelnemers door het moerasbos en de rietvelden. Eerst zien ze de zonsondergang en daarna de opkomst van de volle maan, een bijzonder moment. Zodra de ogen aan de nacht gewend zijn, zie je veel meer. De volle maan verlicht de flonkerende sterrenhemel en we genieten van het avondconcert van alle moerasvogels.

In het donker laat de natuur zich van een hele andere kant zien, doordat de nachtdieren ontwaken en bij helder weer de sterrenhemel schitterend straalt. Tijdens deze excursie neemt Visser de kinderen mee in de wereld van de nachtdieren. Uilen, boommarters en vleermuizen mogen daarbij niet ontbreken. Dankzij de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp.

Kortom, een bijzondere ervaring die iedereen een keer mee moet maken.