Deze week in De Lawei

DRACHTEN - In De Lawei zijn komende week de volgende voorstellingen te zien.

Van de koele meren des doods | met o.a. Hanne Arendzen

Hedwig Marga de Fontayne, een jonge, gevoelige, intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu, is op zoek naar de ware liefde. Maar wie is dat? De kunstenaar die zij meer als vriend ziet? Haar echtgenoot, die slechts een platonische relatie met haar wil? In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft Hedwig zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven én moeder kan maken. Deze Nederlandse literaire klassieker is donderdag 20 december vanaf 20.00 uur te zien.

Storm: Golden Palace

Ritzah Statia en Dionne Verwey hebben last van gender-stress. Ze weten niet hoe ze zich als vrouw moeten gedragen, want diep in hun binnenste sluimert een ontembare mannelijke kracht. In deze hilarische en ontroerende voorstelling gaan Dionne en Ritzah op zoek naar het evenwicht tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. Zo ontdekt het duo een nieuwe versie van zichzelf. The best of both worlds? Dat blijkt anders uit te pakken. Wo-man is donderdag 20 december vanaf 20.30 uur te zien.

Powervrouwen

Guilty Pleasures. Iedereen heeft ze, en ze maken het leven vrolijker en rijker. En wat is er leuker dan een avondje theater vol Guilty Pleasures? Je kunt gegarandeerd ongegeneerd meezingen met liedjes van de Backstreet Boys en John Denver tot operanummers uit La Traviata. Samen met doldwaze acts, van rolschaatsen tot paaldansen maakt deze avond tot hét ultieme theateruitje. Geniet vrijdag 21 december vanaf 20.00 uur van alle guilty pleasures.

Skrûtsj | Kerstmusical

Skrûtsj is een speciale bewerking van het Charles Dickens’ boek A Christmas Carol (1843). Het verhaal is losjes gebaseerd op de geschiedenis van twee belangrijke skûtsje-bouwers in Drachten. Het hoofdpersoon krijgt in de nacht voor kerstmis bezoek van drie geesten die hem confronteren met zijn verleden, heden en toekomst. Alle teksten en liedteksten zijn volledig nieuw geschreven en worden uitgevoerd door jong en oud amateurtalent uit de omgeving, een échte Drachtster kerstmusical dus! Bezoek dit pareltje 22, 23, 26, 27, 28, 29 of 30 december in De Lawei.

African Mamas

In de koude en donkere dagen van december brengen The African Mamas warmte naar Drachten met een wel heel bijzondere kerstspecial. Een muzikaal programma met prachtige Afrikaanse traditionals, ontroerende a capella liederen, swingende gospel maar natuurlijk ook de bekende internationale kerstnummers. De groep straalt warmte en inspiratie uit met haar betoverende melodieën, om nog maar niet te spreken van de aanstekelijke Afrikaanse ritmes die de hele zaal opzwepen. Geniet woensdag 26 december vanaf 14.00 uur van een Afrikaanse kerst.

Kerstbuffet

Na afloop van de familiemusical Skrûtsj en de kerstshow van de African Mamas wordt er traditiegetrouw een diner geserveerd op tweede kerstdag. Natuurlijk is ook iedereen die geen bezoeker is van een van de voorstellingen van harte welkom! Voor €38,00 kan er genoten worden van een heerlijk buffet in Theatercafé Hopper.

The Kindergarten Teacher | Film

Wanneer de eenzame kleuterjuf Lisa (Maggie Gyllenhaal) ontdekt dat een vijfjarige leerling uit haar klas een bijzondere gave heeft, raakt ze gefascineerd door het kind en neemt ze hem onder haar hoede. Hierdoor komt Lisa in een neerwaartse spiraal terecht waarin goede bedoelingen een gevaarlijke obsessie dreigen te worden. Bezoek The Kindergarten Teacher 21, 22 of 26 december om 20.30 uur. Maak de filmervaring compleet en geniet in Theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Je betaalt dan maar €22,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde maaltijd.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl