Dirk de Vries uit Jubbega behaald zwarte band aikido

JUBBEGA/LEIDEN - Dirk de Vries uit Jubbega heeft zaterdag zijn eerste dan (zwarte band) behaald. De sporter van Aikido Friesland legde zijn examen succesvol af in Leiden.

Deze examens worden tweemaal per jaar landelijk georganiseerd. Het examen werd gehouden na een intensieve stage in Leiden, waar zeker 80 deelnemers op de mat stonden. Na de stage werden de examens afgenomen waarbij de verschillende Aikido-technieken op afroep getoond moesten worden. De Vries heeft hier de afgelopen vier jaar twee keer per week voor getraind. In het laatste jaar kwamen daar ook maandelijks extra examentrainingen in Leiden bij.

Door Aikido wordt de beoefenaar niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal sterker. Dit kan ondersteuning geven in het functioneren binnen het dagelijkse sociale leven. Aikido is er voor iedereen, jong en oud. Vrouwen en mannen trainen met elkaar. Binnen Aikido bestaan er geen wedstrijden. Samenwerken en samen verder komen wordt als belangrijker gezien dan winnen van elkaar.

Aikido Friesland verzorgt dinsdagavonden trainingen in Joure en donderdagavonden trainingen in Heerenveen. Wie belangstelling heeft mag altijd langskomen voor een proefles.